Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Platforma ridicatoare pentru persoane cu dizabilitati GSL X3
Brand
GSL X3 - GARAVENTA
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Platforma servoscara GSL X3 este un elevator pentru persoane cu dizabilitati, cunoscut si sub denumirea de platforma inclinata sau oblica, platforma servoscara, rampa inclinata pentru handicapati, platforma liftanta pentru scari etc. Denumirea standard este “platforma ridicatoare pentru persoane cu dizabilitati”. Elevatorul este construit pentru a fi utilizat de catre persoane care circula in scaun rulant sau persoane cu mobilitate limitata.
Acest tip de elevator platforma este conceput numai pentru scari liniare cu maxim 30 de trepte. Elevatorul poate avea doar doua statii. Sarcina nominala standard este de 250 Kg, la cerere poate fi de 300 Kg. Dimensiunile platformei sunt 700x750, 800x800, 800x900, 800x1050 si 800x1220 mm, precum si dimensiuni speciale, la cerere. Accesul in platforma poate fi pe laturile mici - opuse, sau pe o laturile mici si pe latura lunga - adiacent.
Elevatorul corespunde normativului in constructii NP 051-2001 si HG1029/2008 (Directiva Masini 42/2006) si se poate monta in interiorul cladirii sau la exterior, fiind proiectat sa reziste cel putin 12 ani, mediilor agresive.

Datorita caracterului amovibil al instalatiei (poate fi montata si la nevoie demontata, fara sa afecteze arhitectura intr-un mod permanent), elevatorul se poate monta chiar si la cladirile de patrimoniu.
Sistemul portant este construit din doua sine paralele, confectionate din aluminiu, cu ecartamentul de 60 cm. Elevatorul este alimentat de doi acumulatori care se reincarca automat in statii. Tractiunea platformei pe balustrada se realizeaza cu un mecanism dintat, rac-pinion. Motorul pentru tractiune, sistemul pentru comanda si control si acumulatorii sunt integrati in elevator. Incarcarea acumulatorilor se realizeaza automat in statii. Pentru incarcator este necesara o priza de  220Vac, cu impamantare, care sa suporte un curent maxim de 10A. Alimentarea cu acumulatori are avantajul independentei fata de linia electrica de alimentare. Elevatorul poate face 3 - 6 curse fara incarcare, in functie de sarcina si lungimea cursei.

Comenzile sunt intuitive si foarte simple. In platforma sunt doua butoane de comanda cu apasare continua, pentru urcare si pentru coborare, si un buton de STOP de urgenta cu autoblocare. Statiile sunt dotate cu console de comanda cu butoane de chemare si trimitere platforma, iar in cazul platformelor automate, cu butoane de deschidere si inchidere. La cerere, elevatorul poate fi dotat cu o telecomanda cu cablu, care poate fi folosita si de catre insotitor.
Platforma se poate parca in oricare dintre statii. Atunci cand nu este utilizata, paltforma se inchide prin ridicare ; bratele de protectie se coboara si se pliaza intre elevator si platforma, conferind un profil compact. Platforma inchisa are grosimea de 27 cm.
In timpul in care platforma nu este utilizata, balustrada platformei este folosita ca mana curenta.
La cerere, platforma poate fi dotata cu un scaun rabatabil, prevazut cu centura de siguranta, astfel incat elevatorul sa poata fi folosit si de catre persoane care nu circula in scaun rulant.

Elevatorul are si o varianta automatizata; platforma, barate si rampe motorizate, care asigura o utilizare mai facila pentru persoanele cu dizabilitati, mai ales pentru cele care circula fara insotitor.
Viteza de deplasare a platformei este variabila; accelerata pe traseul liniar si incetinita la intrarea in statii. Oprirea este brusca doar la intalnirea unui obstacol pe scari.

Din punct de vedere al sigurantei in utilizare, elevatorul corespunde tuturor normelor europene si nationale. Platforma se opreste instantaneu la intalnirea orcarui obstacol pe scara, ori la presarea rampelor de acces in caz de alunecare a scaunului pe platforma. Panoul sensibil de sub platforma exclude pericolul de strivire la cursa de coborare. In timpul deplasarii, platforma are lumini intermitente de atentionare, iar in caz de necesitate, butonul STOP, amplasat in platforma, opreste in siguranta sistemul si emite semnale sonore de avertizare.

Sinele din aluminiu ale balustradei sunt finisate prin anodizare in culoare gri-bronz. Toate piesele platformei sunt protejate anticoroziune prin vopsire in camp electrostatic. Culoarea standard este RAL 7030 (gri-piatra). Pentru instalare la exterior, stalpii sunt zincati la cald. La cerere, stalpii pot fi confectionati si din otel inoxidabil.

Descarca informatii suplimentare
Din Gura in Gura