Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Platforma ridicatoare pentru persoane cu dizabilitati Artira
Brand
GSL ARTIRA - GARAVENTA
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Platforma servoscara GSL Artira este un elevator pentru persoane cu dizabilitati, cunoscut si sub denumirea de platforma inclinata sau oblica, platforma servoscara, rampa inclinata pentru handicapati, platforma liftanta pentru scari etc. Denumirea standard este “platforma ridicatoare pentru persoane cu dizabilitati”. Elevatorul este construit pentru a fi utilizat de catre persoane care circula in scaun rulant sau persoane cu mobilitate limitata.
Acest tip de elevator platforma este conceput astfel incat se poata proiecta, construi si monta specific, pe orice fel de scara, dreapta, curba sau in spirala. Elevatorul poate avea pana la sase statii. Sarcina nominala standard este de 250 Kg, la cerere poate fi de 300 Kg. Dimensiunile platformei sunt 700x750, 800x800, 800x900, 800x1050 si 800x1220 mm, precum si dimensiuni speciale, la cerere. Accesul in platforma poate fi pe laturile mici - opuse, sau pe o laturile mici si pe latura lunga - adiacent.

Elevatorul corespunde normativului in constructii NP 051-2001 si HG1029/2008 (Directiva Masini 42/2006) si se poate monta in interiorul cladirii sau la exterior, fiind proiectat sa reziste cel putin 12 ani, mediilor agresive.
Datorita caracterului amovibil al instalatiei (poate fi montata si la nevoie demontata, fara sa afecteze arhitectura intr-un mod permanent), elevatorul se poate monta chiar si la cladirile de patrimoniu.

Sistemul portant si cel de antrenare sunt speciale; balustrada portanta este dubla - teava din otel Ø30 mm - cu ecartament de 60 cm, iar tractarea platformei pe balustrada se realizeaza cu cablu din otel torsadat, centrat cu sfere antifrictiune prin tevile balustradei - Patent Elvetian Riegert.
Grupul de antrenare, care tracteaza platforma prin intermediul cablului torsadat, este amplasat la capatul superior al balustradei portante si are alimentare directa, astfel incat elevatorul poate fi utilizat oricand, fara a mai fi necesara pauza pentru incarcarea acumulatorilor. Alimentarea se face de la un circuit casnic obisnuit, 230Vac, cu circuit de impamantare, care sa suporte un curent maxim de 16A.

Datorita sistemului de antrenare, functionarea elevatorului este silentioasa iar consumul de energie este redus. Miscarea platformei este sigura, uniforma si fara vibratii. Pozitionarea grupului motor in afara elevatorului, determina dimensiunea redusa a acestuia, marirea platformei, marirea sarcinei nominale, precum si constructia eleganta si zvelta.

Comenzile sunt intuitive si foarte simple. In platforma sunt doua butoane de comanda cu apasare continua, pentru urcare si pentru coborare, si un buton de STOP de urgenta cu autoblocare. Statiile sunt dotate cu console de comanda cu butoane de chemare si trimitere platforma, iar in cazul platformelor automate, cu butoane de deschidere si inchidere. La cerere, elevatorul poate fi dotat cu o telecomanda cu cablu, care poate fi folosita si de catre insotitor.
Platforma se poate parca in oricare dintre statii. Atunci cand nu este utilizata, paltforma se inchide prin ridicare ; bratele de protectie se coboara si se pliaza intre elevator si platforma, conferind un profil compact. Platforma inchisa are grosimea de 27 cm. La cerere, platforma poate fi parcata dincolo de capatul superior de cursa.

In timpul in care platforma nu este utilizata, balustrada platformei este folosita ca mana curenta.

Descarca informatii suplimentare
Din Gura in Gura